Pagina wordt geladen ...
Hulp nodig? Ons team staat voor je klaar! bel ons Bel met 0528 23 33 37

Nieuw: back-up voor Office365

backup-office365

We horen het vaak: waarom zou ik een back-up maken van mijn e-mail en bestanden in Office365? Alle gegevens staan toch al veilig in de cloud? 

Klopt helemaal. Maar toch is een back-up tegenwoordig onmisbaar. Graag vertellen we je waarom. 

1. Hackers

Hackers richten zich tegenwoordig direct op gebruikers van Office365. Ransomware is op servers en gewone computers bij velen al bekend. Maar er zijn ook al versies in omloop die zich specifiek richten op gegevens in Office365. Bij een besmetting ben je direct al je e-mail en bestanden kwijt. En daar doet een lokale antivirusoplossing niets tegen. Zonder een back-up van je Office365-account is er dan geen mogelijkheid om je bestanden snel en eenvoudig te herstellen.

2. Office365 biedt beperkte herstelmogelijkheden

Binnen Office365 bestaat de mogelijkheid om bestanden van maximaal 30 dagen oud te herstellen. Oudere bestanden zijn dus niet beschikbaar. Met een speciale back-up voor Office365 kunnen bestanden van enkele maanden of zelf een jaar oud eenvoudig en snel worden hersteld.

3. E-mail als archief

We zien steeds vaker dat mensen Outlook gebruiken als een archief. Wil je de volledige controle houden over je e-mail en bestanden, dan is een aparte back-up oplossing dus onmisbaar.


4. Jouw data is jouw verantwoordelijkheid

De infrastructuur van Microsoft (voor o.a. Office365) is uitstekend voor elkaar. Dus daar mag je op vertrouwen. Maar Microsoft geeft geen garanties op de beschikbaarheid van jouw data en e-mail. Er zijn gevallen bekend van mailboxen die door een menselijke fout waren verwijderd en die niet konden worden hersteld. Je moet hier dus zelf aanvullende maatregelen nemen.

 

Onze back-up oplossing voor Office365 is snel en eenvoudig te activeren. En voor de kosten hoef je het niet te laten. Meer weten? Bel 0528-233336 of mail naar martijn@spreenict.nl

Wij zijn de ICT-partner voor bedrijven en instellingen in de regio zuidwest-Drenthe.
spreen ict

zoekmachine optimalisatie dotsolutions
Clientportaal Telefonieportaal Onebase Help mij