Pagina wordt geladen ...
Hulp nodig? Ons team staat voor je klaar! bel ons Bel met 0528 23 33 37

Wat als MKB’ers wisten hoe aantrekkelijk ze zijn voor hackers?

Dan zou niet 42% van de cyberaanvallen op MKB’ers gericht zijn en zou niet 71% van de ondernemers zich onveilig voelen online. Gelukkig is het beveiligen van je bedrijf en data makkelijker dan je denkt! Wij hebben 6 eenvoudige manieren hoe jij je bedrijf tegen hackers en cyberaanvallen beschermt.

1. Gebruik slimme software voor je digitale werkplek

Met bijvoorbeeld Microsoft 365 is alomvattende beveiliging ingebouwd in het hele systeem en alle programma’s die door jou en je medewerkers worden gebruikt. Je vergroot de beveiliging nog eens verder door bepaalde data te beschermen zodat je voorkomt dat het (per ongeluk) verzonden of gekopieerd kan worden.

2. Gebruik een veilig e-mailprogramma

Slimme e-mailprogramma’s als Exchange Online (onderdeel van Microsoft365) gebruiken encryptie waarmee ze de e-mail versleutelen waardoor ze niet makkelijk te hacken zijn. Daarnaast geeft het mailprogramma zelf aan als er zich onveilige links in een mail bevinden. Deze zijn dan niet eens te openen, zodat virussen en malware geen kans hebben.

3. Hou controle over je eigen data

Met slimme werkplek software zoals Microsoft 365 kan je zoals hierboven gezegd je data beschermen. Je hebt er ook op afstand zeggenschap over. Verliest een medewerker een apparaat waar gevoelige data op staat, dan wis je dat op afstand.

4. Zorg voor veilig gedrag

Zorg dat medewerkers het normaal vinden dat ze niet zomaar gevoelige data mailen, maar ook dat ze hun laptop of smartphone met gevoelige data afsluiten met een wachtwoord. En weet iedereen verdachte mails te herkennen?

5. Tweestapsverificatie is je vriend

Met tweestaps verificatie wordt je niet alleen om je wachtwoord gevraagd maar krijg je bijvoorbeeld ook een code op je telefoon die je moet invullen. Hierdoor kan een hacker veel moeilijker bij accounts of gegevens komen.

6. Wees toch op het ergste voorbereid

Door regelmatig back-ups te maken die op een veilige andere plek opgeslagen zijn, kan je je bedrijfsvoering weer zo snel mogelijk herstellen naar een malware-aanval. Alle bestanden en programma’s staan ongeschonden en versleuteld op een veilige plek opgeslagen.

Wil je meer informatie over het beschermen van jouw bedrijf tegen hackers en cyberaanvallen en hoe dit voor jouw bedrijf eruit ziet? Neem dan contact op met ons via e-mail (martijn@spreenict.nl) of telefonisch via 0528 23 33 37.

website optimalisatie dotsolutions
Clientportaal Telefonieportaal Onebase Help mij