Pagina wordt geladen ...
Hulp nodig? Ons team staat voor je klaar! bel ons Bel met 0528 23 33 37

Cloudserver(s)

Is uw huidige server binnenkort aan vervanging toe of mist uw huidige configuratie bepaalde functionaliteit? Wellicht is overstappen naar de cloud dan een verstandige optie. Wij leggen u graag de voordelen uit van een complete cloud omgeving ten opzichte van een on premises (in huis) oplossing. Natuurlijk presenteren wij ook graag onze beschikbare oplossingen.

Cloud vs. On Premises

Een traditionele fysieke server gesitueerd in uw eigen kantoor brengt enkele belangrijke verantwoordelijkheden met zich mee. Ten eerste is er natuurlijk de investering bij aanschaf. Vervolgens is er het doorlopende onderhoud. Ook dient u over geldige software licenties te beschikken voor het gebruik van alle geinstalleerde software. U dient uw investeringen jaarlijks af te schrijven en tegelijk te budgetteren voor vervanging. Tot slot zijn er ook nog de minder zichtbare kosten van het beheren van een eigen server. Zo kunnen alleen de energiekosten al enkele honderden euro's per jaar bedragen.

De cloud biedt uitkomst. Tegen een vaste maandelijkse vergoeding beschikt u over uw eigen server in de cloud. Het beheer en onderhoud wordt hierbij voor u verzorgd. Bovendien heeft u niet langer verborgen kosten. Praktisch alles is inbegrepen bij de maandelijkse afgesproken tarieven. Ook de software licenties en back-ups.

Wij zijn de ICT-partner voor bedrijven en instellingen in de regio zuidwest-Drenthe.
spreen ict

Onze Cloud

Toen wij in 2012 begonnen met de inrichting van onze eigen cloud stonden we voor een aantal belangrijke keuzes. Belangrijk voor ons en onze clienten waren daarbij; optimale beschikbaarheid en snelheid, redundantie (bij uitval geen onderbrekingen), schaalbaarheid en veiligheid.

Veel van onze ICT collega's hebben gekozen voor een eigen server in een datacenter. Wij zijn van mening dat hierbij nooit een optimale redundantie kan worden gerealiseerd. Het volledig redundant maken van een fysieke server omgeving vraagt een enorme investering. Dit zou zich vertalen in een kostbare oplossing voor onze afnemers.

Bij de keuze voor een eigen of gehuurde fysieke server zijn er duidelijke grenzen met betrekking tot de capaciteit. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een omgeving zonder grenzen.

UPDATE
Begin 2018 hebben wij ons volledige serverpark verhuisd naar Microsoft Azure. Azure kenmerkt zich door uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en uptime. Bovendien zijn de mogelijkheden tot uitbreiding vrijwel onbeperkt. Hiermee heeft ons cloudplatform een solide basis gekregen voor nu en de toekomst. Bij het gebruik van Azure komt vaak de vraag waar staat onze server? Onze servers staan in het Nederlandse datacenter van Microsoft.

Inmiddels is ons eigen cloud enorm gegroeid en hebben we diverse servers actief, waaronder; domain-controllers, terminal servers, SQL servers, Fileservers, en een Fallback server. Diverse klanten maken met volle tevredenheid gebruik van onze state-of-the-art en betrouwbare cloud omgeving.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze cloudservers voor uw organisatie? Maak een vrijblijvende afspraak

Heeft u minder dan 10 medewerkers? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van onze dienst Online Werkplek

beter vindbaar dotsolutions
clientportaal telefonieportaal Tim, onze app Help mij