Cloudserver(s)   

Is uw huidige server binnenkort aan vervanging toe of mist uw huidige configuratie bepaalde functionaliteit? Wellicht is overstappen naar de cloud dan een verstandige optie. Wij leggen u graag de voordelen uit van een complete cloud omgeving ten opzichte van een on premises (in huis) oplossing. Natuurlijk presenteren wij ook graag onze beschikbare oplossingen.

Cloud vs. On Premises

Een traditionele fysieke server gesitueerd in uw eigen kantoor brengt enkele belangrijke verantwoordelijkheden met zich mee. Ten eerste is er natuurlijk de investering bij aanschaf. Vervolgens is er het doorlopende onderhoud. Ook dient u over geldige software licenties te beschikken voor het gebruik van alle geïnstalleerde software. U dient uw investeringen jaarlijks af te schrijven en tegelijk te budgetteren voor vervanging. Tot slot zijn er ook nog de minder zichtbare kosten van het beheren van een eigen server. Zo kunnen alleen de energiekosten al enkele honderden euro's per jaar bedragen.

De cloud biedt uitkomst. Tegen een vaste maandelijkse vergoeding beschikt u over uw eigen server in de cloud. Het beheer en onderhoud wordt hierbij voor u verzorgd. Bovendien heeft u niet langer verborgen kosten. Praktisch alles is inbegrepen bij de maandelijkse afgesproken tarieven. Ook de software licenties en back-ups.

Contact opnemen

Logo Spreen ICT Uw ICT-partner voor bedrijven en instellingen in de regio zuidwest-Drenthe

Onze Cloud

Toen wij in 2012 begonnen met de inrichting van onze eigen cloud stonden we voor een aantal belangrijke keuzes. Belangrijk voor ons en onze cliënten waren daarbij; optimale beschikbaarheid en snelheid, redundantie (bij uitval geen onderbrekingen), schaalbaarheid en veiligheid.

Veel van onze ICT collega’s hebben gekozen voor een “eigen” server in een datacenter. Wij zijn van mening dat hierbij nooit een optimale redundantie kan worden gerealiseerd. Het volledig redundant maken van een fysieke server omgeving vraagt een enorme investering. Dit zou zich vertalen in een kostbare oplossing voor onze afnemers.

Bij de keuze voor een “eigen” of gehuurde fysieke server zijn er duidelijke grenzen met betrekking tot de capaciteit. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een omgeving zonder grenzen.

Uiteindelijk hebben wij bij onze leverancier RoutIT gekozen voor een vMach omgeving. Dit systeem bestaat uit een aaneenschakeling van fysieke hardware. Hierop is virtualisatie techniek toegepast waardoor er een schaalbare en uiterst betrouwbare omgeving gerealiseerd kan worden. Rekenkracht, geheugen en opslagcapaciteit kan in bouwstenen worden afgenomen.
 Met deze bouwstenen hebben wij vervolgens onze eigen virtuele servers ingericht. Door de bundeling van fysieke apparatuur is de capaciteit vrijwel oneindig en beschikken wij over een toekomstbestendige oplossing. De omgeving is opgebouwd uit uitsluitend de beste apparatuur; IBM, Cisco en NetApp. De apparatuur, en dus ook alle data, bevindt zich in een modern en optimaal beveiligd datacenter in Nederland. Uitval is nagenoeg onmogelijk door volledige redundantie,  zelfs voor stroom en netwerk/internet verbindingen.

Inmiddels is onze eigen cloud enorm gegroeid en hebben we diverse servers actief, waaronder; domain-controllers, terminal servers, SQL servers, Fileservers, en een Fallback server. Diverse klanten maken met volle tevredenheid gebruik van onze state-of-the-art en betrouwbare cloud omgeving.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze cloudservers voor uw organisatie? Maak een vrijblijvende afspraak

Heeft u minder dan 10 medewerkers? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van onze dienst Online Werkplek